dimarts, 19 d’octubre del 2010

Esperó Est de La Pastereta (Montserrat Sud) 110 m. V (19-09-2010)


  • Participants: Rafel, Albert
  • Temps total: 3 hores i mitja aprox.: 1/2h d'aproximació, 2 hores escalant i la resta descens recollida i retorn.
  • Grau de dificultat: V
  • Material: casc, 2 cordes de 60 m., 10 cintes exprés, material per les reunions i davallador.
El passat diumenge 19 de setembre, juntament amb l'Albert, un amic de Barcelona que fa escalada una mica dominguera com jo mateix, vam anar a escalar la via Esperó Est a la Pastereta, al vessant Sud de Montserrat.

S'hi accedeix amb cotxe des de l'ampla pista que va de Collbató a la Vinya Nova, i d'aquí fins el Bruc. De fet, aquesta pista porta a nomborosos sectors d'escalada d'aquesta zona de la muntanya de Montserrat. Als pocs minuts de sortir de Collbató s'aparca en una esplanada a l'esquerra des d'on es veu perfectament el serrat o agulla de la Pastereta. Després d'una bona aproximació senyalitzada d'una mitja hora, ens vàrem plantar a peu de via, que vàrem escalar amb un parell d'hores.

La via i les reunions estan equipades i no té gaire dificultat. És una via de tres llargs, tots de IV amb un pas de V, que se supera molt bé ja que hi ha bona presa.

L'ambient de la zona és molt agradable i conforme es va guanyant alçada, l'entorn, com gairebé tot el de Montserrat, és preciós . La baixada es fa per la mateixa via, amb un parell de rapels d'uns 40 m, ja que les reunions estan preparades per rapelar. A les deu del matí estavem esmorzant tranquil·lament en un bar de Collbató, i a les tres de la tarda tornàvem a ser a casa, a Barcelona. Vaja, aquesta via, com altres de similars que hi ha a l'agulla, és perfecta per escalar una estona un matí de diumenge, aprofitant a la tardor o a l'hivern el solet de la cara sud de Montserrat.

Text i fotos: Rafel Folch

1 comentari:

Fartet ha dit...

Rafel a veure quan em portes a mi a Montserrat!!!
Tria la via tu! (però que sigui tan decent com el viatge fins a Montserrat)

Raül