diumenge, 10 d’octubre del 2010

Ascens al Puigmal (2909 m) (04-07-2010)


  • Participants: Antonio, Ester
  • Temps total: 5 hores, de les quals 3 ascendint.
  • Grau de Dificultat: Baix.
  • Material: -
El cap de setmana del 3 i 4 de juliol vam anar a fer una mica de senderisme per la vall de Núria, i aquell diumenge teníem la intenció de pujar al Puigmal. A les fotos es veu un grup bastant nombrós, d'unes 14 persones. Però només n'érem dos de l'Aspardenya.


a) Vista del cim des de la llunyania. b) "Penitència" del grup amb qui pujàvem

El què realment volíem era posar-li els colors de l´Aspardenya, la nostra bandera particular, a un cim tan català com el Puigmal. Bé ens havíem de presentar i donar-li a conèixer que en terra catalana havia nascut un nou club esportiu.

Vista del cim des de l'avant-cim

I així ho vam fer. Ens val calçar de bon matí i, amb el cotxe, ens vam atansar fins a peu de muntanya. El cotxe es pot deixar a l'aparcament de Fontalba, que és bastant gran. Des d'allí només hi han unes tres hores fins al cim, de manera que matinant una mica fins i tot s'està a temps d'anar a fer una mica de turisme gastronòmic per la zona, que també apeteix de tant en tant,

L’ascensió es força fàcil, apta per tots els públics, i amb paciència es pot fer força bé. Nosaltres arribàrem al cim cap a les 10:00 h i tornarem a ser al cotxe sobre les 12:00 h, el què ens permetia d’anar a buscar un bon lloc per menjar.

Els aspadenyeros al peu de cim i plantant la bandera de l'Aspadernya a la creu del Puigmal

Va ser una excursioneta força bonica i emotiva.

Text i fotos: Antonio Dolset
Revisió i edició: Jordi Jové