dimecres, 11 de novembre del 2015

Senderisme: Poblet i cova de l'Espluga de Francolí

El passat diumenge hi havia prevista una sortida familiar a Collbató i les coves del Salnitre però a causa de les últimes pluges, part de l'escala d'accés a les coves se la va emportar una esllavissada. 

Un dia abans es va decidir canviar la sortida i anar a la zona de Poblet, mantenint els principals atractius que s'havien proposat. Caminada pel matí i visita d'unes coves per la tarda.


Les families descansant una estona
A les 9h. del diumenge hi havia 12 cotxes i 39 persones, tot un èxit. Se'ls va explicar els problemes que hi havia a Montserrat i la ruta alternativa que s'havia dissenyat. Tothom va entendre el canvi i van agrair que s'hagués pogut presentar una alternativa amb tant poc temps d'antelació.
Després de recollir dues famílies més a Les Borges Blanques es va arribar al Monestir de Poblet. L'itinerari escollit és la clàssica pujada al Mirador de la Pena i el Pic de l'Àguila, dintre del Paratge Natural d'Interès Nacional de la Vall del Monestir de Poblet. Tot i que la sortida es va fer amb boira, ràpidament a mesura que es pujaven metres els núvols quedaren a sota i el sol radiant ens va fer gaudir d'un dia espectacular.
La canalla no parava d'anar amunt i avall però al veure que el temps es tirava a sobre es van fer dos grups. Un amb els més joves que baixaria cap als vehicles pel sender del Matarrucs i els més grans continuarien amunt fins al Pic de l'Àguila de 1052 m. i el Mirador de la Pena.
El grup dels més petits va fer una mica més de 8 km. i 350 m. de desnivell mentre que els grans van acabar amb 15'5 km. i 730 m. 
Un cop dinats es va visitar la Cova de la Font Major, a l'Espluga de Francolí. Visita guiada d'aquesta espectacular cova que va fer les delícies de grans i petits.
Us esperem a la pròxima sortida!