dimecres, 24 de febrer del 2016

Senderisme: Sortida familiar al congost de Mu (La Noguera)

Després de les últimes sortides a la neu, toca cambiar el registre i caminar una mica.
La ruta que ens proposen alguns membres de l'Associació és un dels tresors més desconeguts de les nostres contrades. El per què? Doncs no ho sabríem dir pas perquè es podria dir que tothom hi ha passat pel cantó però molt i molt pocs s'han desviat del camí per explorar-lo. 
Es tracta del congost de Mu, on es barregen les aigües del riu Noguera Pallaresa, que ve de Tremp i del Segre, després de passar per Artesa de Segre i Alòs de Balaguer.
El pas d'aquestes aigües durant centenars d'anys ha format un congost injustament ignorat per la majoria de la gent.
Amb una de les zones d'escalada esportiva més antigues de Lleida i agulles com la Punta Victor, la Pera o el Puro, que són clàssics de l'escalada lleidatana, durant els '80/'90 va tenir la seva època d'esplendor. Poc a poc, ja sigui per restriccions a causa de la flora, actuacions on han quedat malmeses les vies més accessibles o simplement, l'equipament de zones noves, ha fet que el sector estigui en desús. Tot i això, es podria dir que a nivell excursionista o fins i tot en bicicleta, cada dia el va redescobrint més gent.
El diumenge 6 de març sortirem amb els vehicles propis de l'Aspardenya en direcció a Alòs de Balaguer. 
A les 10h. del matí iniciarem la ruta. Farem el trajecte d'anada (unes dues hores) i pararem a dinar. Compteu doncs, que al contrari d'altres sortides haurem de carregar el dinar en les nostres motxilles. 
Després d'haver dinat tornarem als cotxes pel mateix camí de l'anada.
Us recordem que cada nen ha d'anar acompanyat d'un adult. Porteu menjar tipus picnic, aigua i calçat de muntanya. No es necessari apuntar-se a cap lloc, tan sols estar a l'hora al punt de trobada.
Per qualsevol dubte podeu escriure a sortidesalcarras@gmail.com o laspardenya@gmail.com.
Us hi esperem!