dimecres, 23 de desembre del 2015

Símbols religiosos i espiritualitat a l'alta muntanya

Imatge del cim de l'Aconcagua de www.culturademontania.com.ar
En Rafel Folch, un dels primers socis de l'Associació i practicant de l'excursionisme des de temps immemorials, ha publicat recentment un article molt recomanable al diari digital el inconformista digital.
Aquest article que us enllacem aquí, tracta sobre la vessant espiritual i simbòlica dels cims. Una visió quotidiana per tots els que fem muntanya però que esdevé una profunda reflexió sobre el significat i el simbolisme de tot el que ens trobem als pics. 
La vessant esportiva i aquella visió més romàntica de la muntanya sempre han conviscut, sempre han anat agafades de la mà. Aquests darrers anys, dóna la sensació que tan sols interessa acumular cims o pujar-los tant ràpid com puguem. Aquest escrit ens farà obrir els ulls, entendre el que hi veiem allà a dalt de tot. Acaba sent una reivindicació a l'espiritualitat, a aquell sentiment de la muntanya del que ens parlaven l'Eduardo Martínez de Pisón i el Sebastian Álvaro en el seu llibre. La muntanya reflexa la societat de cada moment, però és bo no oblidar que hi va haver un temps no molt llunyà en que pujar per les tortuoses i empinades senderes, sense una llista que tatxar o un horari que superar, representava experimentar un torrent d'emocions.
Després de llegir aquest article ningú quedarà indiferent al veure la creu de la Pica, l'Aneto o la pica del Canigó. 
Gaudiu de la lectura!