dissabte, 14 de juliol del 2012

Proposta: Vall del Corb en BTT

La forta calor de l'estiu fa que no hi hagi molts llocs a prop de casa on practicar ciclisme. Ens havíem guardat la zona de la vall de Corb per aquestes dates on altres llocs són autèntiques torradores. Aquí, tot i que també hi fa calor, hi ha bastantes zones d'ombra que ens protegeixen dels intensos rajos solars.
Així doncs, la sortida proposada és a la zona de Vallfogona de Riucorb.
La sortida serà diumenge 22 de juliol a les 7 del matí des del local de l'Aspardenya, on ens distribuirem als cotxes. Hi tenim una hora de viatge mal comptada. O sigui que estaria bé poder començar a pedalar a dos quarts de nou.
La ruta és curta en distància però intensa ja que no hi ha descans. Pujades agraïdes sense dificultat tècnica (poder algun tram curt) i descens per corriols molt nets i ràpids. 45 km i 1800m de desnivell. El nivell el qualificaria d'ALT, pel desnivell acumulat i la quantitat de corriols que hi ha. Com sempre hi ha opció de poder retallar recorregut i reduir desnivell, sense que suposi molt problema. En tot moment ens trobem a escassos quilòmetres del poble i del vehicle pel que pugui passar.
La gent que vulgui fer la ruta més curta té la possibilitat d'esperar a la resta de grup a les piscines, fent un banyet o una cerveseta que de ben segur ens haurem guanyat, o fer-ho en algun punt concret del recorregut. Si es donés el cas ja ho parlariem en el seu moment.
gràfica de la sortida
Farem els corriols dels Vilars (una mica brut de branques), el Montanyés ("pata negra"), el del Túnel (espectacular), el superior de la Canaleta (trenca-cames), el dels 3 trams (un altre "pata negra" i clàssic de la zona), el paral·lel al GR 171 (està fet un pedregal i és bastant enduro), el dels Rentadors (perillós de tant ràpid que es pot fer), el Maginet (entretingut amb pujada i baixada), l'empalme (amb alguna pedrota) i el rapidíssim Tatet.
El material obligatori el de sempre, bicicleta, casc, i una mica de menjar. No es necessita res especial per aquesta sortida.
Aquí us deixo l'enllaç del wikiloc per si voleu descarregar-vos la ruta. Com sempre cliqueu al "play" del mapa i se us obrirà l'enllaç del wikiloc des d'on podeu descarregar el track.

L'Aspardenya a la Vall del Corb

Si teniu qualsevol pregunta no dubteu en ficar-vos en contacte amb mi: 
raulsolisdolcet@hotmail.com 

Salut i pedals!

Raül Solís